Det jobbar en tuff viking på Aspuddens

Vår projektledare Madeleine Enestam är inte bara grym på att hålla många bollar i luften, hon har även varit med i svenska landslaget i hunddressyr. Vi tänkte att det här är något som vi absolut måste fördjupa oss i och bad Madeleine berätta mer om saken.

”Jag har tränat och tävlat med hund sedan ’92. I höstas tävlade jag i Nordiska mästerskapen i IPO-3, som är en tävling med tre grenar. Ett spår, ett lydnadsprogram och ett skyddsprogram. Man tränar alltså på ungefär samma sätt som man gör med polishundar. Vi tog oss ända till Nordiska mästerskapen i Norge och bara det var en stor prestation, men tyvärr blev vi diskade…”

Varför?

”Csaldo släppte inte bettet i skyddsgrenen. Men han är jätteduktig och kom fyra i schäferslaget mot över 90 deltagare från flera olika länder. I år ska han få vila och ta det lugnt, som det anstår en före detta elitidrottare. Vi kommer bara att köra lite småtävlingar här på hemmaplan.”

Madeleine berättar att de tränade tre-fyra dagar i veckan från februari och ända fram till tävlingen i slutet av september. Närmare mästerskapen toppade de träningen ännu mer. Och det är ungefär så man håller på. Skaffa en hund, hitta en träningsgrupp och sedan är det bara att mata på så mycket man orkar.

Svenska landslaget i hunddressyr 2016

Det är nu tre år sedan Madeleine började jobba med oss på Aspuddens och idag är hon projektledare, med ansvar för bland annat Michelin, Skruf Snus och Babyshop. I början av sin yrkesbana arbetade hon tillsammans med Anders Wallin och nu har hon äntligen hittat ”hem” till oss igen. Det tycker vi är bra och vi är säkra på att hon trivs hos oss.

”För hundra år sedan var det en leverantör som kallade mig för förortspadda. Så nu får jag heta Paddan på kontoret. Det är inte så schysst, va?” säger Madeleine och skrattar.

Madeleine är noggrann, drivande, lojal och har hela tiden koll på vad som händer. Det uppskattar kunderna. Hemligheten lär vara att hon skriver ner allt – hela tiden. Det är anteckningarna som hjälper henne att klara av det varierande arbetet med full snurr i produktionen dagarna i ända.

”Jag kan stå en förmiddag och packa ner mässmaterial till en kund, ta fram en skiss på nya foldrar eller en vepa åt en annan och innan jag går på lunch hinner jag ta fram nya varuflöden med en tredje. Just nu har vi tagit fram en varuhylla för Knox slim tillsammans med Skruf Snus. Det ska bli kul att få se den ute i butikerna!”

Det bästa hon vet är att få brainstorma tillsammans med en kund. Det kanske bara finns en vag idé, som hon sedan får vara med och utveckla. Hon och kunden kan diskutera möjligheter och vrida och vända på alla förslag. En del hittar på jättekonstiga saker, berättar hon, och det är kul att få möta det och utveckla ett bra produktflöde med kunden.

”Ibland säger kunden ”Vi har en budget, vad kan vi göra för det?” och vi får arbeta oss fram till en kostnadseffektiv lösning. Det är också spännande!”

Vad ska du göra i år istället för hunddressyr?

”Nu tränar jag mig själv istället. Jag kör crossfit fyra kvällar i veckan och ska delta i Tough Viking på Gärdet den 13 maj. Då får ni komma dit och heja på mig!”

Heja på Madeleine på Gärdet 13 maj 2017.