Genom lera och under taggtråd

Actionloppet Tough Viking är en hinderbana som tagits fram i samarbete med elitförbandet Kustjägarna. I lördags gick loppet med start och målgång i Stockholms Stadion och banan innehöll 24 hinder med midjedjupa lergropar, branta uppförsbackar, taggtråd, brinnande höbalar, trånga rör och armgång över iskallt vatten. Det är alltså en utmaning för de allra tuffaste!

Vi nämnde i ett tidigare inlägg att Madeleine skulle springa Tough Viking den här helgen, tillsammans med ungefär 5 400 andra mer eller mindre vältränade våghalsar. Nu undrar vi så klart hur det gick.

”Målet var att överleva och komma runt hela varvet. Och det gick bra – jag klarade av att ta mig runt! Men det var verkligen asjobbigt, man utmanar sig både fysiskt och psykiskt. När man ska springa genom en isvak eller dyka ner i leran protesterar både kroppen och hjärnan. Men det är jättekul!”

Man kan ställa upp i Tough Viking ensam, men Madeleine sprang i lag med fem av sina vänner. Hon berättar att det är en fördel att kunna peppa och hjälpa varandra över, under och genom de värsta hindren. Men vilket hinder var svårast att forcera?

”Det värsta var nog nätet i skogen. Det hängde mellan två träd och var säkert fem meter högt. Vi var tvungna att klättra upp, hiva oss över och sedan klättra ner på andra sidan. Det är många som klättrar samtidigt och fem meter känns riktigt högt när man inte har något skyddsnät.”

Madeleines lag har redan bestämt att det blir fler hinderbanor i framtiden.

”Vi kommer definitivt springa nästa år igen!”