Sommartider

Sommar. Nu är det dags att ladda batterierna, sola, bada och njuta av allt det där man sett fram emot sedan förra sommaren. Tomas Ledin har en poäng – sommaren är kort. Så gör det bästa av de soliga dagarna. Det gör vi på Aspuddens i varje fall.

Men det betyder inte att vi bommar igen verksamheten – tvärt om! Vi kommer att ha fabriken bemannad under hela sommaren, men växla av så att vi alla får några sköna sommarveckor ute i solen. Vi kallar det för kreativ schemaläggning och vi tror att du kommer att kunna höra på musiken vem som jobbar en viss vecka.

Om det är Bob Marley som spelas kan du vara ganska säker på att Marcus är på lagret.

”Det finns mycket bra, men jag kör några låtar med Marley. Det fungerar bra året runt.” förklarar han.

Madeleines låtval fick bli rubrik på det här inlägget. Den gamla hitlåten av Gyllene tider har varit sommarens signaturmelodi sedan 18 juni 1982. Men visste du att den även spelades in i en engelsk version med titeln Summer City?

Niklas kör på en lite mer modern spellista:

”Despacito! Den spelas överallt, vare sig man vill det eller inte. Det är en typisk sommardänga som sätter sig på hjärnan.”

Men vi blir inte riktigt klara på om det är en låt han ofrivilligt kommer att lyssna på eller en låt han själv väljer att spela. Kanske leder det förra till det senare? Men oavsett om du föredrar klassisk sommarpop, moderna latinodängor eller Marleys sköna riff så har sommaren en låt för dig. En låt som du förknippar med sommaren mer än andra årstider.

”O’boy!” säger jag bara.

Vilken blir din favoritlåt i sommar? Kommentera här.